Informatie

USB Type-C, Type-A, Type-B: De verschillende USB-types uitgelegd

USB Type-C, Type-A, Type-B: De verschillende USB-types uitgelegd

In de wondere wereld van technologie en gadgets zijn er weinig dingen zo universeel herkenbaar als de USB, of Universal Serial Bus. De USB is inmiddels onmisbaar geworden in ons dagelijks leven, waardoor we gemakkelijk gegevens kunnen overbrengen, apparaten kunnen opladen en nog veel meer. Echter, niet alle USB’s zijn gelijk gemaakt. Vandaag duiken we dieper in de verschillende USB-types: Type-A, Type-B en Type-C.

USB Type-A

Uiterlijk: De USB Type-A is wat de meeste mensen zich voorstellen bij het denken aan een USB. Het heeft een rechthoekige vorm en is al sinds de introductie van USB in de jaren ’90 in gebruik.

Toepassingen: Deze connector is vaak te vinden aan het ene uiteinde van de meeste standaard USB-kabels en wordt gebruikt voor het aansluiten op laptops, desktops, gameconsoles en meer. De Type-A poorten en stekkers zijn ontworpen voor in- en uitpluggen zonder zorgen over de oriëntatie.

Usb a

USB Type-B

Uiterlijk: USB Type-B connectoren zijn niet zo gangbaar als Type-A. Ze zijn vierkanter van vorm en hebben een lichte boog aan de bovenkant. Er zijn ook mini- en microvariaties van de Type-B connector die je wellicht herkent van oudere smartphones of bepaalde camera’s.

Toepassingen: Type-B USB’s worden vaak gebruikt voor printers, scanners en externe harde schijven. Ze zijn specifiek ontworpen om apparaten aan een computer aan te sluiten.

Usb b

USB Type-C, de nieuwe standaard!

Uiterlijk: De USB Type-C is de nieuwste toevoeging aan de USB-familie en is aanzienlijk kleiner dan zijn voorgangers. Het meest onderscheidende kenmerk is dat het omkeerbaar is, wat betekent dat er geen “boven” of “onder” is bij het insteken.

Toepassingen: Type-C is snel de nieuwe standaard aan het worden voor het opladen en overbrengen van data vanwege zijn snelheid en veelzijdigheid. Het wordt vaak gevonden op nieuwere smartphones, laptops en tablets. Het is ook compatibel met Thunderbolt 3, waardoor het ideaal is voor hogesnelheidsgegevensoverdracht.

USB's

Emtec 32GB USB 2.0 mini stick – Kleuren Blauw – Groen – Rood ECMMD32GD252P3

SKU: ECMMD32GD252P3
Geschatte levering op 18/04/2024
 16,95
Aansluiting

USB 2.0

Aantal

Merk

Totale opslagcapaciteit

32GB

Accucapaciteit (mAh)
Compatibel
Wattage
Draadloze lader
LED-Indicator
Type
USB-A aansluitingen
USB-C Aansluitingen
Verpakking
Back to school deals

Intenso USB-sticks Mini Mobile Line, 32GB

SKU: 3524480
Geschatte levering op 18/04/2024
 11,95
Merk

Aansluiting

USB 2.0

Aantal

Totale opslagcapaciteit

32GB

Kleur

Zwart

Max’L Color USB 2.0 128GB

SKU: 85406
Geschatte levering op 18/04/2024
 14,95

Max’L Color USB 2.0 16GB kleur Blauw

SKU: 85403
Geschatte levering op 18/04/2024
 5,00
Merk

Aansluiting

USB 2.0

Aantal

Totale opslagcapaciteit

16GB

Kleur

Blauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *