Informatie

Waarom ondersteunt mijn apparaat sommige SDHC- of SDXC-kaarten niet?

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we een SDHC- of SDXC-kaart kopen en er vervolgens achter komen dat deze niet compatibel is met ons apparaat. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk? In dit blogbericht duiken we dieper in de technologie achter SDHC- en SDXC-kaarten en de factoren die bepalen of ze compatibel zijn met uw apparaat of niet.

Verschil tussen SDHC en SDXC

Wat zijn SDHC en SDXC?

SDHC staat voor Secure Digital High Capacity, en SDXC staat voor Secure Digital Extended Capacity. Beide zijn formaten van SD-kaarten die worden gebruikt voor het opslaan van data.

Capaciteit en Bestandssysteem

SDHC-kaarten hebben een capaciteit die varieert van 4 GB tot 32 GB en maken meestal gebruik van het FAT32-bestandssysteem. SDXC-kaarten daarentegen hebben een capaciteit die begint bij 64 GB en kan oplopen tot 2 TB, waarbij het exFAT-bestandssysteem wordt gebruikt.

Compatibiliteit

Oudere Apparaten

Een van de grootste redenen waarom sommige apparaten problemen hebben met SDHC- of SDXC-kaarten is dat ze zijn ontworpen voordat deze kaartformaten beschikbaar kwamen. Oudere apparaten zijn meestal niet uitgerust om de hogere capaciteit of het andere bestandssysteem te hanteren.

Firmware

In sommige gevallen kunnen firmware-updates helpen om compatibiliteit met nieuwere kaarttypes te verbeteren. Het is dus altijd een goed idee om uw apparaat up-to-date te houden.

Oplossingen en Aanbevelingen

Controleer de Specificaties

Voordat u een SDHC- of SDXC-kaart koopt, is het belangrijk om de specificaties van uw apparaat te controleren om te zien welke kaarten worden ondersteund.

Gebruik een Adapter

Er zijn adapters beschikbaar die het mogelijk maken om SDHC- of SDXC-kaarten te gebruiken in apparaten die ze normaal gesproken niet zouden ondersteunen.

Conclusie

Het is frustrerend als uw SDHC- of SDXC-kaart niet werkt met uw apparaat. Echter, door de technologische verschillen en de leeftijd van uw apparaat in acht te nemen, kunt u beter begrijpen waarom dit gebeurt en hoe u dit kunt oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *